Onderhouden van Schilderwerk

Om er voor te zorgen dat u langer van het schilderwerk gaat genieten bij deze een aantal onderhoudstips.

 

1. Reinig het schilderwerk regelmatig.

Vervuiling heeft een negatieve invloed op de levensduur van schilderwerk. Regelmatig reinigen zal een flinke bijdrage leveren aan de levensduur van de verf. Als u het schilderwerk regelmatig reinigt, gaat het langer mee. Dat geldt voor zowel het binnen als het buitenschilderwerk.

Daarom bij het wassen van de beglazing gelijktijdig het houtwerk met een spons of een vochtige doek afnemen.  Zorg er voor dat u geen schoonmaak middelen gebruikt die schuurmiddelen- alcohol of chloor bevatten. Maak gebruik van pH neutrale schoonmaakmiddelen [pH tussen 6 en 8] Vergeet daarbij de boven- en onderzijden van ramen en deuren niet.

Gebruik bij het reinigen in geen geval schuurmiddelen, oplosmiddelen, harde borstels,,
schuursponsen of voorwerpen waardoor het schilderwerk kan beschadigen.
Op gevels waar minder zonlicht kom kan mos en/of of groene aanslag onstaan, dit kan ook verwijderd te worden met een spons of vochtige doek.

 

2. Controleer het schilderwerk:

Controleer uw schilderwerk tijdens het schoonmaken regelmatig op beschadigingen of   scheuren in de verflagen. Deze gebreken bij voorkeur zo snel mogelijk herstellen of melden bij de eigenaar/verhuurder.

 

3. Ruitbreuk:

Ruitbreuk of lekke isolerende beglazing dient gemeld te worden bij de eigenaar/verhuurder.

 

4. Zorg voor voldoende ventilatie:

Ventilatie is van invloed op de levensduur van het binnenschilderwerk. Ventilatie zorgt voor de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vochtige en vervuilde lucht.
Als u niet ventileert, wordt vochtige binnen lucht niet afgevoerd en condenseert deze lucht op het glas, ramen en kozijnen wat nadelig is voor schilderwerk. Dagelijks ventileren, door bijvoorbeeld ramen en ventilatieroosters open te zetten, is belangrijk voor de levensduur van het schilderwerk.

 

5. Beplanting:

Zorg ervoor dat begroeiing of beplanting niet op of aan het schilderwerk kan gaan vasthechten. Snoei deze daarom tijdig.
 
 

6. Straatwerk:

Zorg voor voldoende ruimte tussen het straatwerk en de kozijnen, straatwerk mag nooit tegen de kozijnen aan komen, zorg tevens voor een juiste afwatering zodat het water van de gevel af loopt. 
 
Wij wensen u veel succes met het toepassen van onze adviezen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Palet Vastgoedonderhoud B.V.
English