Palet Vastgoedonderhoud en Pleijsier Bouw en Onderhoud werken in de bekendste hotels van Nederland

‘Vakwerk en topsport liggen dichtbij elkaar’Dit is “ Topsport” zegt Jan Pleijsier van Palet Vastgoedonderhoud als hij naar beelden kijkt van de restauratie van het Grand Hotel Amrath Kurhaus in Scheveningen. Onderhoudsspecialisten van Palet Vastgoedonderhoud werken aan het gevel en dak herstel van het bekendste hotel van Nederland. In vier maanden tijd nemen ze het hele complex onder handen. “Dit kunnen weinig bedrijven, misschien zijn we wel de enige” Een gesprek over overeenkomsten tussen vakwerk en topsport.

Jochem Pleijsier begon in 1965 het bedrijf dat Sjaak en Jan Pleijsier in 1998 voortzetten. Naast Palet Vastgoedonderhoud vormen zij sinds 2006 ook de mede directie van Pleijsier Bouw & Onderhoud.

Dankzij een schaatsende plaatsgenote raakt Palet naast eerder al vele jaren hoofdsponsor geweest te zijn van wielrenvereniging de Noordwesthoek opnieuw bij de topsport betrokken. Alternatieve Elfstedentochtwinnares Erna Kijk in de Vegte stapte het kantoor van Palet Vastgoedonderhoud binnen. “Haar ploeg zat zonder sponsor. Of dat niks voor ons was. Uit liefde voor sport stapten we in. Ondertussen zijn we de langst dienende sponsor in het marathonpeloton. Als bedrijf vergroten we zo onze landelijke naamsbekendheid.

De link tussen topsport op de gladde ijzers en vakwerk op steigers is snel gemaakt. “Wij zijn goed in lastige en grote projecten. Waar andere bedrijven afhaken, stappen wij in. Daarom werken we veel voor de hospitality branche. Als vastgoedbedrijf werken we voor de grootste hotels van Nederland.”

Het draait daarbij om veel meer dan de werkzaamheden zelf. “Als je als internationale gast overnacht in een vijfsterren hotel wil je geen overlast van werkzaamheden. Onze medewerkers kunnen zich goed verplaatsen in die wensen. Hotelgasten merken niet dat we er zijn, maar ondertussen rondden we de opdracht wel op tijd af”, zegt Pleijsier.

Naast de renovatie van het Kurhaus voert Palet Vastgoedonderhoud momenteel ook het gevelonderhoud uit van Grand Hotel Amrath Amsterdam en Art`Otel Amsterdam, beide monumentale panden staan aan de prominente Prins Hendrikkade in Amsterdam-centrum.

Daarnaast verzorgen wij momenteel in opdracht van Pleijsier Bouw Genemuiden de afwerking van momenteel het meest uitdagende bouwproject in Nederland.  Het Nhow hotel Amsterdam verrijst momenteel direct naast de Amsterdam RAI en wordt met 650 kamer het hoogste hotel van de Benelux.

Natuurlijk is hij trots op dit soort projecten, maar de mannen van Palet gaan met net zoveel passie aan de slag voor het onderhouden van 100 woningen op de rij of een monumentaal grachtenpand.  “Uiteindelijk haal je voldoening uit een tevreden opdrachtgever . Of je werkt aan een woningbouwproject of een in het oog springend hotel, maakt dan eigenlijk niet uit. We willen vooral binnen de wensen en het budget van onze opdrachtgevers maximaal presteren. Dat is een belangrijke link tussen topsport en ons werkzaamheden.”

“Topsporters presteren alleen optimaal als de hele organisatie rondom hen klopt. In een bedrijf werkt dat niet anders. Medewerkers presteren beter en werken met plezier als ze weten dat het bedrijf gezond en toekomstbestendig is.”
English