Palet Vastgoedonderhoud en Pantar samen door
“Belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zich te ontwikkelen”


23 augustus 2019
Persbericht
 

Amsterdam - Palet Vastgoedonderhoud en sociaal werkbedrijf Pantar hebben besloten hun samenwerking door te zetten en uit te breiden. Hiervoor tekenden beiden partijen een vernieuwd contract in het Eden American Hotel Amsterdam. Daar voeren de schilders van Palet en Pantar samen diverse onderhoudswerkzaamheden uit.

 
De schilders van Pantar werken sinds 2 jaar nauw samen met de collega’s van Palet. Tot twee jaar geleden wist Palet niet dat Pantar iets kon betekenen voor het onderhoudsbedrijf. Via de Gemeente Amsterdam kwamen wij erachter dat Pantar ook schilders in dienst heeft en opleidt.
 

Andere blik

Jan Pleijsier, directeur Palet: “Het heeft ons een andere blik op sociaal werk gegeven. Door Pantar zien wij dat een deel van de mensen met een ‘beperking’ ook fysiek werk kunnen en mogen uitvoeren. Het zijn vakmensen waar wij graag mee werken. Helaas kan ik ze de begeleiding niet bieden die Pantar geeft. Onze ervaring van de afgelopen jaren is positief. Onze teamleiders geven nu zelf aan of er mogelijkheden of ruimte voor de inzet van Pantar collega’s is.”
 

Ontwikkeling

Ook Pantar is tevreden. Met de samenwerking maar ook met het MVO beleid van Palet waarbij de ontwikkeling van mensen een belangrijk aspect is. Palet-medewerkers worden aangemoedigd om zich te blijven ontwikkeling via scholing of coaching. Manager Elske Kolner: “Dat Palet de ontwikkeling van mensen voorop heeft staan, sluit volledig aan bij onze missie. Pantar is er juist om mensen die door omstandigheden thuis zitten of door een beperking moeilijker aan een reguliere baan komen, te helpen met en aan werk én in hun persoonlijke ontwikkeling. Bij Palet werken onze mensen begeleid maar wel in reguliere arbeidsomstandigheden. Dat is een plus.”
 

Veilige werkomgeving

Dat Palet een betrouwbaar familiebedrijf is, helpt ook. Elske Kolner: “Ik merk dat onze mensen gelijk worden opgenomen in de groep en dat biedt een veilige werkomgeving wat voor de medewerkers belangrijk is. Daarnaast heeft Palet veel klanten in Amsterdam, dichtbij de woon- en leefomgeving van onze schilders.”
 

Meerwaarde

De samenwerking biedt meerwaarde voor beide organisaties. Doordat de organisaties samen optrekken in opdrachten, kunnen de organisaties meer werk aan. Elske Kolner: “Dat is voor onze mensen heel leuk. Er zit diversiteit in de werkzaamheden, daardoor ze leren steeds bij.” Jan besluit: “Dat ik met deze samenwerking een bijdrage kan leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen, vind ik bijzonder.”
 
Het werk in het Eden American Hotel is naar verwachting begin september gereed.
 
 


Noot voor de redactie

Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen? Stuur dan een mailtje aan persvoorlichter Renata Oort via communicatie@pantar.nl. Bellen kan ook: 06-361 77 443.
 
Een digitale foto is bijgesloten; van links naar rechts: Jan Pleijsier, directeur Palet Vastgoedonderhoud, Elske Kolner, manager Werkeenheid Diensten bij Pantar en André Sorber, teamleider bij Pantar.
 
 

Over Pantar

Pantar is het grootste leer- en ontwikkelbedrijf in Amsterdam. Wij geloven dat iedereen waarde heeft en kan werken. Wij bieden werk, begeleiding en aandacht voor ontwikkeling aan ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Amsterdam en Diemen.
 

Over Palet Vastgoedonderhoud

Palet Vastgoedonderhoud is in de afgelopen vierenvijftig  jaar uitgegroeid van een traditioneel schildersbedrijf naar een professioneel onderhoudsbedrijf. Wij geloven in een duurzame en resultaatgerichte samenwerking met onze opdrachtgevers en bijhorende (keten) partners. Palet Vastgoedonderhoud is een erkend VGO-keur bedrijf. [www.paletvgo.nl]
 
English